Breaking news

Veljkovic geeft namen zwart geld: ‘Van Holsbeeck, Leekens en Leko genoemd’

Doelpuntenmaker Genk content met teamprestatie: ''De perfecte match gespeeld''

Doelpuntenmaker Genk content met teamprestatie: ''De perfecte match gespeeld''

Gepubliceerd: zondag 29 mei 2016 om 19:31zo 29-05-2016 om 19:31

Sandy Walsh speelde zondag een belangrijke rol in de 5-1 overwinning van Racing Genk op Charleroi. De rechtsback maakt vlak voor de pauze 3-1 en zette de Limburgers daarmee weer op de goede weg voor het Europese ticket. De jongeling sprak na afloop van een perfecte match.

''We hebben vandaag echt de perfecte match gespeeld. Na de nederlaag van donderdag hadden we het toch mentaal even moeilijk. De busrit was wellicht één van de langste die ik al heb gehad. We hebben met onze hoofdjes toch naar deze wedstrijd toegeleefd en we hadden het gevoel dat we het thuis toch konden afmaken. We hebben vandaag laten zien dat we de betere ploeg zijn'', vertelde hij aan Radio GRK en exclusief voor VoetbalPrimeur.be.

De 21-jarige Walsh baalde in het veld van de 2-1 van Jérémy Perbet. Die maakte in de veertigste minuut de aansluitingstreffer en dat hadden de Limburgers niet ingecalculeerd. ''Ik denk dat we daar een moment van concentratieverlies hebben. We stonden daar met teveel mensen voor de bal. En dan moet je wellicht een foutje maken en dat hebben we niet gedaan. Daar moeten we uit leren en na zo'n moment moet je het oppakken. Dat hebben we als ploeg ook gedaan. Je ziet hoe hecht we samen staan.''

Beloning
De Nederlander maakte op slag van rust de 3-1 en dat gaf de Genkenaars weer veel vertrouwen. ''Meestal als je net voor rust zo'n doelpunt maakt, geeft dat een hele 'boost' aan de ploeg. Je voelde in de kleedkamer ook van 'jongens we gaan het vandaag ook afmaken'. Voor mij was het natuurlijk een mooi moment. Na een lang hard werken en knokken, is dit toch een beloning. Ik kan met een goed gevoel op vakantie gaan.''

Hij zoekt direct verre oorden op. ''Ik vertrek vanavond naar Dubai, waar mijn vriendin al een paar dagen zit. En misschien dat we van daaruit doorvliegen naar Bali. Even het hoofd leegmaken en dan weer hervatten'', vertelt Walsh. Door het Europese ticket begint de voorbereiding al vroeg, maar dat vindt hij niet erg. ''Dat betekent dat we er weer vroeg moeten staan. Dat is niet zo erg natuurlijk. Het is weer lang geleden dat Genk in Europa heeft kunnen schitteren'', besluit de verdediger die dit seizoen 21 duels speelde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws