Genk zet scheve situatie helemaal recht tegen Charleroi

29-05-2016 16:23

Racing Genk heeft zondagmiddag met 5-1 afstand genomen van Charleroi. Hiermee maakte het de 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd goed en pakken de Limburgers het laatste Europese ticket.

Racing Genk begon furieus aan de wedstrijd met een aantal gemiste doelpogingen, maar de storm leek net te gaan liggen toen Charleroi-doelman Nicolas Penneteau na een kwartier de doorgebroken Aly Samatta neerhaalde. Penalty voor Genk en rood voor Penneateau was het gevolg.

Nikolaos Karelis nam zijn verantwoordleijkheid en zette de strafschop om. Nauwelijks enkele minuten later legde Samatta de 2-0 binnen in de rebound, nadat een vrije trap van Leon Bailey via de paal bij hem terechtkwam. 2-0 en alles te herdoen.

Charleroi kwam er niet meer aan te pas maar wie anders dan Jeremy Perbet zorgde uit het niets voor de aansluitingstreffer. Net voor rust kon Sandy Walsh een voorzet vanop links in doel duwen, waardoor de 3-1 ruststand een feit was.

In de tweede helft dikte Karelis zijn doelpuntentotaal nog aan met twee doelpunten, de hattrick voor de Griek en de 5-1 eindstand waren een feit. In de slotminuten pakte invaller Amara Baby nog een tweede rode kaart voor Charleroi.