'Koeman vreest vertrek drietal; Italiaanse spits van 25 miljoen euro in beeld'

'Koeman vreest vertrek drietal; Italiaanse spits van 25 miljoen euro in beeld'

29-05-2016 15:31

Omdat de kans bestaat dat zowel Graziano Pellè, Sadio Mane als Shane Long deze zomer vertrekken bij Southampton, is Ronald Koeman op zoek naar mogelijke aanwinsten voor zijn voorhoede. Volgens Engelse media heeft de Nederlandse manager zijn oog laten vallen op een spits van SSC Napoli. 

De 24-jarige Manolo Gabbiadini is volgens onder meer The Daily Mail voor 25 miljoen euro op te pikken in Napels. Afgelopen seizoen zat de oud-speler van Sampdoria vaker op de bank dan hem lief is bij de club van Rode Duivel Dries Mertens. Napoli-trainer Maurizio Sarri gaf wekelijks de voorkeur aan Gonzalo Higuain, die met liefst 36 goals uitgroeide tot topscorer van de Serie A.

Southampton is zeker niet de enige club die Gabbiadini in het vizier heeft. Een hoop andere Premier League-clubs worden deze week ook aan de lange aanvaller gelinkt. The Saints, die afgelopen seizoen op de zesde plaats eindigden op de ranglijst, moeten concurreren met Stoke City, Crystal Palace en West Ham United. Bas Dost (Wolfsburg) en Luuk de Jong (PSV) zijn in het geruchtencircuit ook al gelinkt aan Southampton.