De Condé is hard voor zijn eigen spelers: Dat past niet bij Racing Genk

De Condé is hard voor zijn eigen spelers: "Dat past niet bij Racing Genk"

29-05-2016 08:06
0

Racing Genk moet zondagmiddag een 2-0 achterstand ophalen tegen Charleroi, en dan moet het niveau beter dan donderdag. Dat heeft ook technisch directeur Dimitri De Condé gezien, hij is verrassend hard voor de spelers.

De Condé wil dat Genk uit een ander vaatje tapt. "We hebben in PO 1 getoond dat we genoeg kwaliteiten hebben om dit recht te zetten. Zeker thuis kan het geloof snel aangewakkerd worden, dan kan die vijftig percent snel zeventig worden. Maar het zal wel met een andere mentaliteit moeten. Dat heb ik sommige jongens op het hart gedrukt. Wat ik donderdagavond zag, heeft me zwaar ontgoocheld. Dan heb ik het niet zozeer over het resultaat, maar wel de manier waarop. Ik miste overtuiging", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

De Condé hoopt een strijdlustig Genk te zien. "Ik wil winnaars zien en die heb ik op Charleroi niet gezien. Dat accepteer ik niet. We moeten ervan overtuigd zijn dat we ze kunnen pakken, dat we dit nog kunnen omkeren. Die ingesteldheid wil ik zondag zien. De schrik om te verliezen was groter dan de wil om te winnen en dat past niet bij het Racing Genk dat ik wil zien. Als we willen groeien, en dat willen we want ik ben heel ambitieus, dan moet dat eruit. Deze groep verdient dat Europees ticket, maar ze zullen het zelf moeten gaan zoeken, dat komt niet uit de tribune."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie