De Condé licht tipje van de sluier op over toekomst van Bizot

De Condé licht tipje van de sluier op over toekomst van Bizot

Gepubliceerd: zondag 29 mei 2016 om 07:14zo 29-05-2016 om 07:14

Dimitri De Condé heeft een geslaagd seizoen achter de rug als technisch directeur van Genk, vooral in de winter haalde hij concrete versterkingen. De vraag is echter of hij in de zomer niet veel werk opnieuw zal moeten doen. Een paar topspelers kunnen weg, en bovendien is Marco Bizot een onzekere factor in doel.

Er zijn namelijk geruchten over vertrekkers bij Genk, met name Christian Kabasele en Wilfred Ndidi. Vooral in het geval van die eerste is een vertrek nakende, zo vertelt De Condé in Het Laatste Nieuws. 

"Het wordt in elk geval moeilijk. Mochten we er één van de twee kunnen houden, zou het goed zijn en op dit moment zijn wij eerder geneigd om mee te werken aan een transfer voor Kabasele dan voor Ndidi. Hun situatie is ook heel erg verschillend. Kabasele is een jongen die op een leeftijd is gekomen waarop hij klaar is voor een volgende fase in zijn carrière, daar ga ik heel eerlijk in zijn. Voor Ndidi ligt dat anders. Hij is pas 19 en moet gewoon nog een jaar hier blijven in het belang van zijn ontwikkeling"

De Condé gaat vooral op verdedigende spelers mikken. ""We hebben een talentvolle kern, die we in het tussenseizoen vooral achteraan nog zullen moeten versterken. Het is knap dat Kabasele alle minuten heeft gespeeld, maar tegelijk is dat een teer punt. Daar moeten we een alternatief voor zoeken. En ook wat de situatie van onze doelmannen betreft, sluit ik geen wijzigingen uit, zonder daar al concreet over te kunnen zijn. Offensief denk ik dat we gewapend zijn voor een volgende stap, zeker met de komst van Trossard."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws