'Arsenal wil Colombiaanse smaakmaker inlijven: eerste bod uitgebracht'

'Arsenal wil Colombiaanse smaakmaker inlijven: eerste bod uitgebracht'

Gepubliceerd: zaterdag 28 mei 2016 om 20:17za 28-05-2016 om 20:17

Arsenal heeft een eerste bod uitgebracht op Udinese-middenvelder Duvan Zapata. Althans, dat beweert clubvoorzitter Franco Soldati tegenover het Italiaanse radiostation Radio Kiss Kiss.

De 25-jarige aanvaller wordt momenteel verhuurd door Napoli aan Udinese en was het afgelopen seizoen acht keer trefzeker in 25 wedstrijden in de Italiaanse Serie A. Arsenal wil de aanvaller toevoegen aan de selectie om de voorhoede te versterken en om in te spelen op de blessure van Danny Welbeck.

De verhuurperiode van de Colombiaan aan Udinese duurt in totaal twee jaar, waarvan het eerste seizoen er inmiddels op zit. "Maar er is een clausule dat Napoli hem eerder terug kan halen bij de selectie", zo laat Soldati weten. "Hij is erg gelukkig momenteel bij Udinese. Zowel de speler als de zaakwaarnemer hebben mij dit laten weten. Ik hoop dat hij nog een jaar voor ons uitkomt."

"Maar we moeten realistisch zijn. Zapata heeft vele aanbiedingen uit het buitenland gekregen, waaronder dus eentje van Arsenal. We willen Beppe Iachini (trainer Udinese, red.) echter laten bepalen met welke spelers hij het komende voetbalseizoen in wil gaan", zo besluit de clubvoorzitter.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws