Mathijssen vreest voor Genkse kansen: Het ziet er niet goed uit

Mathijssen vreest voor Genkse kansen: "Het ziet er niet goed uit"

Gepubliceerd: zaterdag 28 mei 2016 om 12:22za 28-05-2016 om 12:22

Racing Genk moet zondagmiddag een lastige opdracht volbrengen. In eigen huis moet het een 2-0 achterstand ophalen tegen Charleroi. Jacky Mathijssen vreest dat dat heel moeilijk wordt, tenzij Genk vroeg scoort.

Genk moet hopen dat er een appel uit de kast rolt. "Het ziet het er niet goed uit. Ik wil echt geen percentages plakken op de Genkse slaagkansen. Toch zie ik nog een aantal mogelijkheiden. Eén: een vroege goal en liefst niet via een penalty. Want dan heb je die eventueel nog te goed later in de match. Twee: een vroege rode kaart bij de tegenstander. Ook als je een combinatie krijgt van die twee elementen, kom je terug met gelijke kansen te staan. Maar zo'n momenten moet je ook uitlokken", aldus Mathijssen in Het Belang Van Limburg.

Genk moet in ieder geval gas geven, donderdag speelde het heel verdedigend. "Peter Maes heeft in Charleroi een aantal mensen gespaard. Ik veronderstel dat hij Bailey, Samatta en Karelis zondag wel gaat brengen. Genk moet nog één keer 90 minuten knallen. Thuis kunnen ze dat. Vier keer scoren is niet onmogelijk. Dat hebben ze tegen Club Brugge en Anderlecht bewezen. Anderzijds zit Charleroi natuurlijk in een zetel. Ze hebben een stabiele defensie. Er zit zeer veel snelheid in hun acties. Maar nogmaals, een vroege goal voor Genk zou wonderen kunnen doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws