Zidane: De sensatie is niet veel anders dan toen ik speler was

Zidane: "De sensatie is niet veel anders dan toen ik speler was"

28-05-2016 09:18

Zinedine Zidane is bezig aan zijn eerste, grote klus als hoofdtrainer en kan zaterdagavond al de Champions League winnen met Real Madrid. De eindstrijd in het miljoenenbal is voor de Fransman geen onbekend podium. In het seizoen  2001/2002 won 'Zizou' als speler van 'De Koninklijke' de Champions League.

"De sensatie is niet veel anders dan toen ik speler was. Ik hield van de spanning en druk. Ik snap dat ik vragen krijg over hoe snel het gegaan is tussen januari en nu. Maar iedereen vergeet dan dat ook spelers en een coach van Real Madrid ongelooflijk hard moeten werken om in een finale te komen", zegt Zidane volgens De Telegraaf.

Real moet in San Siro aan de bak tegen stadsgenoot Atletico Madrid, dat drie maanden geleden nog te sterk was in de competitie. "We staan nu verder. We zijn op vele fronten beter geworden. Het verhaal van de club Real Madrid is dat er elk jaar opnieuw gebouwd wordt. Je hebt met grote spelers te maken en het is zaak om van al die individuen een collectief te maken. Die kameraadschap is er gekomen. Ik zie toch hoe verschrikkelijk hard ze voor elkaar door het vuur willen gaan. Dat houd ik ze ook voor: alles wat je in je hebt, moet je in San Siro achterlaten op het veld. Dan heb je het goed gedaan."