Maes hoopt op reactie: Met welke ploeg dat gebeurt, is niet het belangrijkste

Maes hoopt op reactie: "Met welke ploeg dat gebeurt, is niet het belangrijkste"

28-05-2016 09:09
0

De 2-0-nederlaag in de heenmatch heeft er duidelijk ingehakt bij KRC Genk. Het was een geprikkelde Peter Maes, die vrijdagmiddag zijn opwachting maakte op de persconferentie. Maes zei: "Er rest ons maar één mogelijkheid en dat is reageren."

De trainer hoopt op steun van de fans. "Hopelijk staat zondag iedereen als één man achter ons team. Dat verdienen deze jongens. Natuurlijk was de ontgoocheling groot na Charleroi. Maar dat mag geen afbreuk doen aan wat we dit seizoen al gepresteerd hebben."

Maes reageert ook op de kritiek op zijn tactische keuzes. Igor De Camargo en Yoni Buyens stonden na maanden uit de basis verdwenen te zijn ineens weer aan de aftrap.  "Ik zou ook liefst over een glazen bol beschikken, waardoor ik op voorhand zou weten hoe een wedstrijd uitdraait."

Voor de coach staat of valt het seizoen niet met het halen van Europees voetbal. "Ook als we zondag naast een Europees ticket grijpen, blijft dit voor mij een geslaagd seizoen."  

Toch rekent hij op een reactie van de spelersgroep. "Ik ben er zelfs zeker van de we zullen reageren. Met welke ploeg dat zal gebeuren, is niet het belangrijkste. Het gaat erom welke intentie je er in zo'n wedstrijd nog kan ingooien."  Zondagmiddag speelt Genk tegen Charleroi de laatste wedstijd van het seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie