Gullit doet open sollicitatie voor fraaie trainersfunctie: 'Absoluut, dolgraag'

Gullit doet open sollicitatie voor fraaie trainersfunctie: 'Absoluut, dolgraag'

27-05-2016 18:36

AC Milan is nog steeds de grote liefde van Ruud Gullit. De voormalige Oranje-international geeft aan dat hij graag manager van de Italiaanse topclub van weleer wil worden, maar dat er een belangrijke schakel in het geheel ontbreekt.

De 53-jarige oud-speler van Feyenoord, PSV en dus Milan is nog nooit benaderd door de clubleiding van I Rossoneri. "Ik zou dolgraag de manager van Milan worden, absoluut. Maar niemand heeft me er ooit voor gevraagd. Ook de andere Nederlandse legendes uit het verleden zijn niet gevraagd. Dat is jammer, want we hebben allemaal ervaring met het managen op het hoogste niveau", geeft Gullit aan tegenover MilanNews.

"Blijkbaar zien ze dingen daar op een andere manier. Het zou wel interessant zijn als ze ons vroegen, want we zijn daar zeer succesvol geweest. Tijden zijn veranderd", beseft Gullit, die samen met Marco van Basten en Frank Rijkaard furore maakte in Italië. In het recente verleden was Clarence Seedorf wél trainer van Milan. Dat was in 2014, voor de duur van vier maanden. Seedorf liet overigens weten dat hij ook wel weer van het trainersvak wil proeven.