Handdoek nog niet in de ring gegooid: Mentaal beschadigd, maar reageren

Handdoek nog niet in de ring gegooid: "Mentaal beschadigd, maar reageren"

Gepubliceerd: vrijdag 27 mei 2016 om 17:11vr 27-05-2016 om 17:11

KRC Genk kreeg donderdag een flinke tik van Sporting Charleroi. De Genkenaren verloren de heenwedstrijd van de barrages voor Europees voetbal met 2-0. De Cristal Arena moet volgens coach Peter Maes het decor vormen voor de ommekeer. 

Maes en zijn team hebben nog heel pak werk voor de boeg. KRC Genk moet alles uit de kast halen om Europees voetbal te halen. "Een groep die goed in elkaar steekt en die een mindere prestatie brengt, is mentaal beschadigd. Er is maar één manier om daar iets aan te doen en dat is reageren", geeft Maes aan op de clubwebsite

"We gaan onze twaalfde man nodig hebben. Als je kijkt naar de laatste zes maanden verdienen de jongens op het veld alle respect. Ik zou het jammer vinden als wij ze op basis van de twee laatste wedstrijden zouden afschieten. Wat niet wil zeggen dat de fans niet ontgoocheld mogen zijn."

Evolutie
Een ticket voor de Europa League zou wel een beloning zijn voor de wederopstanding van de Limburgers. "Wij hebben veel stappen gezet, dat het eens wat minder is is normaal. Alleen komt het nu op het slechte moment. Wij zitten nog altijd in een evolutie. Wie denkt dat deze selectie zover is dat wij altijd de wind in de zeilen zouden hebben, die overschatten ons."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Haalt KRC Genk alsnog Europees voetbal?

Ja
52%
Nee
48%
(206 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws