Kabasele mag stiekem hopen op EK-selectie: ''Dacht dat ik droomde''

Kabasele mag stiekem hopen op EK-selectie: ''Dacht dat ik droomde''

27-05-2016 09:00
0

Christian Kabasele maakt nog kans op een verrassende EK-selectie. Wanneer Nicolas Lombaerts niet snel fit geraakt, dan wordt de Genk-verdediger opgeroepen. Dat maakte bondscoach Marc Wilmots donderdag bekend tijdens een persconferentie. Kabasele was zeer verrast door het nieuws.

''Toen ik gisteren wakker werd na mijn siesta, kreeg ik te horen dat ik nog in aanmerking kwam voor een EK-selectie. In eerste instantie dacht ik dat ik droomde. Het drong pas langzaam tot me door dat het waar was'', zei Kabasele in een reactie aan Het Belang van Limburg. Kabasele focust zich voorlopig nog echter op Racing Genk.

''Ik beschouw dit als een beloning voor het harde werk van de voorbije jaren. Maar ik ga nu niet beginnen te zweven. Voorlopig sta ik nog nergens. Tot en met zondag gaat al mijn aandacht uit naar Genk. Daarna zien we wel wat er komt'', aldus de 25-jarige centrale verdediger.

Mogelijk traint Kabasele maandag al in Genk mee met de Rode Duivels, maar hij kan dat nog nauwelijks bevatten. ''Dat zou uiteraard heel aangenaam zijn. Mijn eerste stage met de nationale ploeg, het zou een mijlpaal zijn in mijn carrière. Om eerlijk te zijn, ik kan het nog altijd niet goed geloven.''

Kabasele speelt zondag met Genk eerst nog de terugmatch tegen Charleroi in de strijd om een Europees ticket. De Limburgers gingen donderdagavond met 2-0 onderuit bij Charleroi en moeten in eigen huis dus flink aan de bak.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie