Ciman wil zich bewijzen: Mensen onderschatten de MLS

Ciman wil zich bewijzen: "Mensen onderschatten de MLS"

26-05-2016 20:30

Door de blessuregolf bij de verdedigers van de Rode Duivels werd reserve Laurent Ciman opgeroepen. Niet iedereen is fan van de verdediger van Montréal Impact, maar die wil zich bewijzen aan zijn criticasters.

"Ik was een beetje ontgoocheld toen ik er in het begin niet bij was, maar de coach moet ook moeilijke keuzes maken", zei Laurent Ciman donderdag op de persconferentie in Lausanne. "Veel jongeren kloppen op de poort van de kern en dat moest ik aanvaarden."

Dat er mensen zijn met twijfels over zijn niveau, beseft Ciman. "Het probleem is dat veel mensen de Amerikaanse competitie niet kennen. De MLS is veel fysieker dan de Jupiler Pro League. Het is nog geen topniveau zoals de Europese competities, maar het wordt wel onderschat", vindt hij. 

"Misschien moet de bondscoach eens een wedstrijd komen bekijken. Maar ik ben hier niet om een polemiek te starten. Ik vind het een eer dat ik erbij ben en kijk ernaar uit om me te bewijzen. Ik zal zaterdag mijn kans grijpen, ook al is de rechtsachter niet mijn favoriete positie." Of Ciman de definitieve selectie zal halen, is nog maar de vraag. Door de blessureproblemen stijgen zijn kansen wel gevoelig.