AA Gent onder de VoetbalPrimeur-loep: alle transfers van dit seizoen

AA Gent onder de VoetbalPrimeur-loep: alle transfers van dit seizoen

26-05-2016 11:00

Het seizoen van AA Gent zit erop. Tijd om de transfers van de uittredende landskampioen eens onder de loep te nemen. Heeft AA Gent goede zaakjes gedaan op de transfermarkt? VoetbalPrimeur.be geeft alvast een analyse.

TOP:
Thomas Matton (7,5/10)
Matton kreeg niet zo heel vaak zijn kans, maar ontgoochelde uiteindelijk nooit. Een vervelende voetblessure en veel concurrentie op zijn positie hielden hem van een echt topjaar. Zijn inzet, belangrijke doelpunten en sterke invalbeurten maken hem toch een van de beste Gentse transfers.

Stefan Mitrovic (7/10)
De huurling van Freiburg startte heel sterk aan het seizoen en maakte onmiddellijk indruk op alle Gentse volgers. Later op het seizoen verdween hij een beetje uit beeld. Vooral zijn gebrekkig uitvoetballen blijft een probleem. Toch lijkt AA Gent van plan de aankoopoptie te lichten.

Kalifa Coulibaly (6,5/10)
De lange aanvaller van Charleroi wachtte aanvankelijk tevergeefs op zijn kans. Toen hij die toch kreeg met invalbeurten toonde hij zich levensbelangrijk in de Champions League. Had het in de competitie lang moeilijk, maar wist in de Play-Offs uiteindelijk toch enigszins door te breken.

GESLAAGD:
Gustav Wikheim (5,5/10)
De technisch sterke Noor kreeg nog minder speelminuten en dus nog minder kansen om zich te bewijzen. Toch liet hij al flarden van zijn talent zijn. Na nog enkele maanden onder de hoede van Hein Vanhaezebrouck zou de vleugelaanvaller moeten klaar zijn voor het grote werk.

Rob Schoofs (5,5/10)
Heel veel speelkansen kreeg Schoofs nog niet sinds hij deze winter overgenomen werd van Sint-Truiden. In die weinige kansen bewees hij echter wel klaar te zijn om een eventuele uitgaande transfer op het middenvelder op te vangen bij Gent. Voor dit jaar zetten we nog laag in bij hem, maar binnenkort kan hij wel een succes worden.

Erik Johansson (5/10)
De sterke Zweed kon zich in Gent nooit doorzetten en verdween dan ook al met nieuwjaar. Dat Gent zijn transfersom volledig kon recupereren, verzacht de pijn wel grotendeels.

FLOP:
Lucas Deaux (4/10)
De ervaren Fransman moest eigenlijk deze zomer al komen naar Gent. Hij werd uiteindelijk met een half jaar vertraging toch gehaald. Tijdens een dipje van Renato Neto kreeg hij volop zijn kans. Daarbij viel hij echter door de mand. Met ook Rob Schoofs die op de deur klopt, zal Deaux vermoedelijk nog vaak op de bank zitten.

Mbark Boussoufa (3/10)
Zijn voetbalkwaliteiten verdienen overduidelijk meer punten, maar de soap rond de transfer deed Gent meer kwaad dan goed. Hein Vanhaezebrouck was allerminst opgezet met de komst van de vedette uit Rusland en de neerwaartse spiraal van de uittredende landskampioen leek ingezet. Ook Ivan De Witte gaf achteraf toe dat de transfer een fout was.

Niet beoordeeld: Yannick Thoelen, Peter Olayinka, Simon Diédhiou en Hatem Elhamed

Wie was volgens jou de beste transfer? Laat het ons weten onder dit artikel.