Anderlecht gaat samenwerken met wereldberoemde kinesist

Anderlecht gaat samenwerken met wereldberoemde kinesist

25-05-2016 15:49

Anderlecht heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. Paars-wit greep voor het tweede jaar op rij naast de titel. Het wordt in Brussel een heel drukke zomer als ze tegen begin volgend seizoen weer competitief willen zijn.

Het bestuur heeft nu ook beslist om een groot deel van de huidige technische en medische staf de deur te wijzen. Naast trainer Hasi moet ook zijn assistent Geert Emmerechts andere oorden opzoeken. Ook voor physical coach Jurgen Seegers is het einde verhaal. Enkel keeperstrainer Max De Jong, die samen met ex-trainer John van den Brom naar Brussel kwam, mag rekenen op een verlengd verblijf. Hij zal echter wel moeten inleveren en het is niet zeker of hij op die aanbieding zal ingaan.

De medische staf zal ook een grondige vernieuwing ondergaan. Twee dokters en twee kinesisten moeten vertrekken. Vanaf nu zal er worden samengewerkt met ‘Move to Cure’, het revalidatiecentrum van de wereldberoemde Belgische kinesist Lieven Maesschalck. Anderlecht wil vaker gebruik maken van zijn deskundigheid. Jochen De Coene blijft echter hoofdkinesist, hij zal binnenkort zijn contract verlengen.