Dit was de voormiddag: Grote kuis Anderlecht, geblesseerde Malinovsky mag blijven

Dit was de voormiddag: Grote kuis Anderlecht, geblesseerde Malinovsky mag blijven

25-05-2016 12:00
0

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Tabula rasa bij RSCA
De revolutie van Anderlecht is ingezet. Na het mindere jaar van paars-wit krijgt de club een extreme make-over. Zo wordt de technische staf helemaal door elkaar geschud.

Jeugd moet niet op speelkansen rekenen
Nog bij Anderlecht: voorzitter Roger Vanden Stock kondigde onlangs met trots aan dat paars-wit twee jaar op rij de halve finales van de Youth League haalde. De jongeren van Anderlecht kunnen overtuigen in de Europese topcompetitie. Toch moeten ze nog niet meteen hopen op een plekje bij de A-kern.

Ook grote kuis bij Genk
Racing Genk leende dit seizoen heel wat spelers uit, maar enkel Leandro Trossard en Siebe Schrijvers waren echt succesverhalen. Andere spelers lieten veel minder zien en krijgen dan ook geen nieuwe kans.

Geblesseerde middenvelder mag wél blijven
Het seizoen voor Ruslan Malinovskyi zat er begin mei al op. De Oekraïense middenvelder liep een zware knieblessure op. Daardoor staat hij maanden aan de kant. Zijn Genkse verhaal leek afgelopen, maar niets is minder waar.

Vanaken geniet interesse
Club Brugge kon na de winterstop rekenen op een sterke Hans Vanaken. De middenvelder bloeide helemaal open en werd een kampioenenmaker. Hij lijkt klaar voor een volgende stap, maar Vanaken heeft andere plannen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie