VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: de trainer

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: de trainer

25-05-2016 10:00
0

Ook dit seizoen gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar het Elftal van het Jaar. Nu volgt de trainer van het jaar. We selecteerden zes kanshebbers. Stem op jouw favoriet, we selecteren er uiteindelijk één!

Karim Belhocine (KV Kortrijk)
KV Kortrijk haalde dan wel geen Play-Off 1, maar dat zal niet aan Belhocine gelegen hebben. De (nu "assistent-")trainer nam het over van de ontslagen Johan Walem. Belhocine zorgde voor een herboren Kortrijk. Met hem en Patrick De Wilde aan het roer wonnen de Kerels hun groep in Play-Off 2. De finale van die Play-Offs werd nipt verloren van Charleroi, maar Belhocine liet al zien dat hij voor een prachtcarrière staat.

Michel Preud'homme (Club Brugge)
De supporters dragen hem op hun handen. De spelers ook. Preud'homme is met de veertiende landstitel na elf jaar wachten nu al een icoon in Brugge geworden. MPH kreeg voor de winterstop heel wat kritiek, maar lacht toch het laatst. Preud'homme zorgde ervoor dat Blauw-Zwart piekte in de Play-Offs, en daar gaat het ook om. Wat hij Club daarmee schonk? De titel. Laat ons hopen dat hij ook volgend seizoen nog in onze Belgische competitie blijft.

Peter Maes (KRC Genk)
Maes kreeg één taak van het Genkse bestuur. Helemaal opnieuw beginnen en van Genk weer een topploeg maken. Daar lijkt hij ook in geslaagd te zijn. De Limburgers haalden dankzij enkele versterkingen in de winterstop nog nipt Play-Off 1. Daar konden de Genkenaren overtuigen met goed voetbal. Uiteindelijk eindigde Genk op de vierde plek in de stand. Mogelijk komt er dus ook Europees voetbal. Dan moet er eerst gewonnen worden van Charleroi.

Felice Mazzu (Charleroi)
Vorig seizoen haalde Mazzu Play-Off 1. Dit seizoen liep het wat moeizamer. Europees voetbal zit er echter nog steeds in. Alleen moest Charleroi het deze keer via Play-Off 2 doen. Daarin kon Mazzu ervoor zorgen dat zijn jongens het beste van zich gaven. Mazzu kan Charleroi zo mogelijk voor de tweede keer op rij Europees voetbal schenken. De coach lijkt klaar voor een stap hogerop. Nu is het wachten tot een (Belgische) topclub hem die kans geeft.

Yves Vanderhaeghe (KV Oostende)
Vorig jaar haalde hij Play-Off 1 met KV Kortrijk, deze keer herhaalt Vanderhaeghe het kunstje met KV Oostende. Met een zak geld en heel wat ambitie van Marc Coucke kon Vanderhaeghe ervoor zorgen dat heel wat topclubs bang zijn om naar Oostende te trekken. Vanderhaeghe lijkt de perfecte coach te zijn om van KVO een volwaardige (sub)topper te maken. En in de zomertransferperiode krijgt hij er ongetwijfeld weer een pak versterkingen bij. Benieuwd waar dit gaat aflopen.

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)
Vanhaezebrouck schonk Gent vorig jaar de eerste titel in de geschiedenis van de club. Dit jaar kon hij dat kunstje niet herhalen. Maar Europees schitterden de Buffalo's wél. Sterker dan dat. Gent haalde de kwartfinales van de Champions League. Daar kan Vanhaezebrouck met heel wat trots op terugblikken. Na het vermoeiende seizoen was het vat in de Play-Offs af voor de Gentenaren. Volgend seizoen lijken ze terug klaar te zijn voor een topseizoen. Alleen moet Vanhaezebrouck dan wel zijn ploeg bij elkaar zien te houden.

 Welke coach vond jij dit seizoen de beste? Stem in de poll hieronder op jouw favoriet! Mis je iemand? Laat het weten in het reactiesysteem!

Stemmen kan ook al op:
- De doelman
- De linksachters
- De centrale verdedigers
- De rechtsachters
- De centrale middenvelders
- De aanvallende middenvelders
- De linksbuiten
- De centrumspits
- De rechtsbuiten 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie