'Favoriet De Boer zat al voor 'jury' Everton bij heuse jacht op manager'

'Favoriet De Boer zat al voor 'jury' Everton bij heuse jacht op manager'

24-05-2016 08:39

Frank de Boer en Manuel Pellegrini hebben volgens The Daily Mirror, een Britse tabloid, al gesproken met Everton. The Toffees zijn na het ontslag van Roberto Martinez op zoek naar een nieuwe manager.

Everton laat er geen gras over groeien en heeft een shortlist met negen kandidaten gemaakt. Onder meer De Boer prijkt op die lijst, die door Ronald Koeman wordt aangevoerd. Het lijkt er steeds meer op dat Koeman niet overstapt van Southampton naar Everton, terwijl De Boer en Pellegrini zonder club zitten. Eerstgenoemde vertrok onlangs bij Ajax, terwijl Pellegrini bij Manchester City moest plaatsmaken voor Pep Guardiola.

The Toffees zijn van plan om niet alleen met De Boer en Pellegrini te praten, maar willen alle kandidaten horen. Naar verluidt wordt ook Unai Emery van Europa League-winnaar Sevilla op korte termijn uitgenodigd voor een gesprek. Hij zou een overstap naar de Premier League wel zien zitten. Verder staat ook David Moyes, voormalig manager van Everton, nog hoog op de lijst. Eigenaar Ferhad Moshiri wil echter voor een grotere en andere naam gaan.

De Boer wordt nu tot grote favoriet gebombardeerd door de tabloid, aangezien Koeman liet weten dat hij zijn contract bij Southampton wil uitdienen. Ook de namen van Mark Hughes en Rafa Benitez vallen.