United bedankt 'professionele' Van Gaal: 'Hij laat geweldige erfenis achter'

United bedankt 'professionele' Van Gaal: 'Hij laat geweldige erfenis achter'

23-05-2016 21:53

Na twee seizoenen komt er een einde aan het dienstverband van Louis van Gaal bij Manchester United. Vice-voorzitter Ed Woodward bedankt de Nederlandse coach voor bewezen diensten.

Van Gaal won afgelopen weekend met Manchester United nog wel de FA Cup, maar dat weerhield de clubleiding er niet van om de coach na een verder teleurstellend seizoen op straat te zetten. "Ik wil Louis en zijn staf bedanken voor hun uitstekende werk in de afgelopen twee jaar", luidt de reactie van Woodward op de website van United. 

"Het hoogtepunt daarin was het winnen van de twaalfde FA Cup in de clubgeschiedenis. Hij heeft zich hier altijd geweldig professioneel en waardig gedragen en laat ons achter met een erfenis van geweldige jonge spelers, die hij het vertrouwen heeft gegeven om hun kwaliteiten op het hoogste niveau te mogen laten zien. Iedereen binnen de club wenst hem het beste in de toekomst."

De mededeling wordt beëindigd met de belofte dat een opvolger van Van Gaal snel bekend zal worden gemaakt. José Mourinho is daarvoor de voornaamste kandidaat.