Nu echt officieel: Van Gaal door Manchester United ontslagen

Nu echt officieel: Van Gaal door Manchester United ontslagen

23-05-2016 21:45

De kogel is door de kerk: Louis van Gaal (64) staat op straat bij Manchester United. De Nederlandse trainer is amper twee dagen na het winnen van de FA Cup ontslagen.

Dat bevestigt Manchester United maandag via de officiële kanalen. Na een dienstverband van twee jaar komt er daardoor een einde aan het tijdperk-Van Gaal op Old Trafford. In die periode was de FA Cup de enige prijs die hij met zijn ploeg wist te bemachtigen.

In het kielzog van Van Gaal vertrekken ook zijn Nederlandse assistenten bij United. Het gaat daarbij om Albert Stuivenberg (assistent-trainer), Frans Hoek (keeperstrainer), Jos van Dijk (fysioloog), Marcel Bout (scout) en Max Reckers (video-analist). 

Van Gaal kwam in de zomer van 2014 als opvolger van David Moyes naar Manchester. In zijn eerste seizoen wist hij zich nog met United voor de voorronde van de Champions League te plaatsen, maar dat zat er in zijn tweede jaargang zelfs niet meer in. Na het winnen van de FA Cup, afgelopen zaterdag, kwam het nieuws naar buiten dat hij ontslagen zou gaan worden.

Maandag heeft de directie van de club met Van Gaal om de tafel gezeten en is het ontslag officieel gemaakt. Hij had nog een contract tot medio 2017, waardoor hij een riante vertrekbonus zal meekrijgen. José Mourinho wordt vermoedelijk nog deze week officieel aangesteld als opvolger van de Nederlander, met wie hij het altijd goed heeft kunnen vinden.