Barcelona verovert Copa del Rey na verlenging, maar verliest Suarez

Barcelona verovert Copa del Rey na verlenging, maar verliest Suarez

23-05-2016 06:59

In navolging van de Spaanse landstitel heeft FC Barcelona ook beslag gelegd op de Copa del Rey. Nadat er in de reguliere speeltijd niet gescoord werd, sloegen de Catalanen in de verlenging toe (2-0).

Beide ploegen hadden onlangs wat te vieren en konden hun tweede prijs van de maand veroveren. Barcelona kroonde zich tot landskampioen, terwijl Sevilla afgelopen woensdag ten faveure van Liverpool de Europa League veroverde. De Catalanen namen in het Vicente Calderón het heft in handen, terwijl Sevilla zich terugtrok op eigen helft. 

Dat spelbeeld veranderde toen Barcelona tien minuten voor rust door moest met tien man, nadat Javier Mascherano de doorgebroken Kevin Gamerio neerlegde en met rood kon inrukken. Dat maakte de opdracht niet makkelijker voor de manschappen van Luis Enrique, die behoudens een hard schot van Luis Suarez niet veel creëerden tegen de Andalusiërs.

Met een man meer trok Sevilla het initiatief na rust naar zich toe. De geroutineerde Ever Banega, die vlak na de rode kaart al dicht bij een treffer was met een fraaie vrije trap, raakte al snel in de tweede helft de paal. Na een klein uur kreeg Barcelona de volgende domper te verwerken toen Suarez met een ogenschijnlijk zware blessure het veld moest verlaten en in tranen op de bank zat.

Ondanks de druk van Sevilla hield Barcelona stand en werd er een verlenging uit het vuur gesleept. Toen Banega daarin ook een rode kaart kreeg nadat hij de doorgebroken Neymar neerhaalde, tankten de Catalanen aan vertrouwen. Na zeven minuten in de extra tijd opende Alba op fraai aangeven van Messi de score en sijpelde het vertrouwen weg bij Sevilla.

Gerard Piqué en Daniel Alves waren vervolgens dicht bij een tweede treffer, maar Sevilla-doelman Rico voorkwam dat. Desondanks haalde Barcelona de zege vrij eenvoudig over de streep, omdat de pijp leeg was bij de Andalusiërs, die zelfs met negen man eindigden nadat ook Carrico rood kreeg. Met een man meer liep Barcelona in de absolute slotfase toch uit naar 2-0. Messi bediende Neymar, die een matige wedstrijd toch nog glans gaf.