Dit was de dag: Ciman naar Zwitserland, afscheid Proto, Musonda naar Italië?

Dit was de dag: Ciman naar Zwitserland, afscheid Proto, Musonda naar Italië?

22-05-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke avond de belangrijkste nieuwtjes van de voorbije dag samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Ciman naar Zwitserland
Marc Wilmots heeft dan toch een verdediger toegevoegd aan zijn selectie voor het Europees Kampioenschap dat volgende maand van start gaat in Frankrijk. Laurent Ciman zal naar Zwitserland afreizen.

Toekomst Preud'homme deze week bekend
Landskampioen Club Brugge heeft zijn seizoen afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen KV Oostende. Op de persconferentie na de wedstrijd gingen de meeste vragen echter over de toekomst van trainer Michel Preud'homme.

Proto neemt afscheid
Anderlecht beëindigde het seizoen met een 2-0 zege op Zulte Waregem en kwalificeerde zich met een tweede plaats voor de voorrondes van de Champions League. Na afloop waren veel ogen gericht op Silvio Proto. De geëmotioneerde doelman nam met een ereronde afscheid van het Astridpark en gaf een duidelijk signaal af over zijn toekomst.

De Sutter in flopelftal
Tom De Sutter werd eind augustus net niet als een ware volksheld onthaald bij Bursaspor. Negen maanden later is het lucratieve sprookje uitgedraaid op een sportieve sisser en de dertigjarige spits moet de kelk tot op de bodem ledigen.

Musonda naar Italië?
Charly Musonda Jr. werd dit seizoen door zijn club Chelsea uitgeleend aan de Spaanse eersteklasser Betis Sevilla. De belofte-international ontpopte zich tot een revelatie in de Primera División. Volgens Inside Futbol wil AS Roma de jonge middenvelder volgend seizoen inlijven.