VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: de centrumspits

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: de centrumspits

23-05-2016 10:00
1

Ook dit seizoen gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar het Elftal van het Jaar. Nu volgt de centrumspits van het jaar. We selecteerden tien kanshebbers. Stem op jouw favoriet, we selecteren er uiteindelijk één!

Abdoulay Diaby (Club Brugge)
Eén van de sleutelspelers dit jaar bij landskampioen Club Brugge. Begon het seizoen op de flank, maar werd gaandeweg steeds meer uitgespeeld als diepe spits. Maakte het veel defensies moeilijk met zijn snelheid. Scoorde uiteindelijk 16 doelpunten zijn eerste seizoen bij Club.

Mbaye Leye (Zulte Waregem)
De kapitein van Zulte Waregem mag zich sinds dit seizoen topschutter aller tijden noemen bij Essevee. Loodste zijn ploeg naar play-off 1 met enkele belangrijke doelpunten. Eindigde met twintig treffers tweede in de topschuttersstand.

Jérémy Perbet (Charleroi)
De goalgetter van Charleroi en topschutter in de Jupiler Pro League met 22 doelpunten. Perbet keerde dit seizoen terug naar België en dat zullen de verdedigers geweten hebben. Zal ongetwijfeld op veel buitenlandse interesse kunnen rekenen.

Stefano Okaka Chuka (Anderlecht)
De Italiaan begon als een wervelwind aan het seizoen. Loodste RSC Anderlecht door de groepsfase van de Europa League met een paar sterke prestaties. De sterke beer kon zijn niveau na nieuwjaar niet aanhouden. Hij scoorde vijftien doelpunten dit seizoen, het hoogste aantal in zijn loopbaan.

Jelle Vossen (Club Brugge)
Verrassing alom toen Jelle Vossen eind augustus naar Brugge verhuisde. Kon zich nooit opwerpen tot onbetwistbare basisspeler, maar had met zijn veertien doelpunten toch een groot aandeel in de titel van zijn ploeg.

Laurent Depoitre (AA Gent)
Trok zijn vorm van het kampioenenjaar door in het begin van het seizoen. Met AA Gent kon hij doorstoten tot de achtste finales van de Champions League. De bonkige spits wist zijn niveau echter niet aan te houden. Scoorde toch 14 doelpunten dit seizoen.

Frédéric Gounongbe (Westerlo)
Ondanks veel blessureleed scoorde Gounoungbe dertien doelpunten dit seizoen. Was één van de sleutelspelers bij Westerlo en zorgde er met enkele belangrijke doelpunten voor dat zijn ploeg de degradatie kon vermijden.

Gohi Bi Cyriac (KV Oostende)
De Ivoriaan schoot als een komeet uit de startblokken bij zijn nieuwe club KV Oostende. De vinnige spits was een gesel voor zijn tegenstanders. Klokte dit seizoen uiteindelijk af op veertien doelpunten.

Hamdi Harbaoui (Sporting Lokeren)
Kwam midden dit seizoen terug uit Qatar om het doelpuntentekort van Lokeren op te lossen. Dat deed de Tunesiër met verve. Scoorde twaalf doelpunten in een half seizoen. Vanaf volgend jaar te bewonderen in de Serie A bij Udinese.

Zinho Gano (Waasland-Beveren) 
De jonge Belg verliet Club Brugge voor Waasland-Beveren en kon zich meteen in de basisploeg werken. Scoorde tien doelpunten voor de Waaslanders. Kon zijn niveau geen volledig jaar aanhouden, maar dat valt gezien zijn leeftijd volledig te begrijpen.

Welke centrumspits vond jij dit seizoen de beste? Stem in de poll hieronder op jouw favoriet! Mis je iemand? Laat het weten in het reactiesysteem!
Stemmen kan ook al op:

- De doelman
- De linksachters
- De centrale verdedigers
- De rechtsachters
- De centrale middenvelders
- De aanvallende middenvelders
- De linksbuiten