KV Oostende gaat feestje vieren na beste seizoen ooit: Vanavond samen barbecuën

KV Oostende gaat feestje vieren na beste seizoen ooit: "Vanavond samen barbecuën"

22-05-2016 18:37

KV Oostende sloot het seizoen zondag op een goede wijze af met een 2-2 gelijkspel bij landskampioen Club Brugge. Oostende eindigt op plaats vijf en kent daarmee het beste seizoen uit de clubhistorie. De Kustboys gaan dan ook eerst uitgebreid genieten van de knappe prestatie.

Yves Vanderhaeghe sloot zijn eerste jaar als coach van KVO met een uitstekend gevoel af en keek op de persconferentie al uit naar een gezellige zondagavond. ''We kunnen goed gemutst de vakantie in. Vanavond gaan we met de ganse groep, met de vrouwen en kinderen erbij, barbecuën om het seizoen in schoonheid te eindigen."

Vanderhaeghe was ook tevreden over de laatste match van zijn ploeg. ''We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Het is zuur om nog een goal tegen te krijgen in de laatste vijf minuten, maar nadien hebben we nog even onze rug gerecht'', zo luidde zijn reactie na de match.

Michiel Jonckheere was met een goal en assist van groot belang tegen Blauw-Zwart. Hij blikte dan ook tevreden terug op zijn invalbeurt. "Het is leuk dat mijn goal iets oplevert. Het is alvast een mooie afsluiter van het seizoen om hier een puntje te rapen." Jonckheere keek echter ook alvast vooruit naar de toekomst. ''Ik kijk er al naar uit om volgend seizoen met enkele versterkingen erbij in ons nieuwe stadion te spelen'', zo besloot hij.