AA Gent mag naar de Europa League na gelijkspel tegen Racing Genk

AA Gent mag naar de Europa League na gelijkspel tegen Racing Genk

22-05-2016 16:12
0

Uittredend landskampioen AA Gent heeft zich verzekerd van een plaatsje in de Europa League. De Buffalo's speelden op eigen veld gelijk tegen rechtstreekse concurrent Racing Genk. De wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel.

AA Gent mocht bij verlies van Anderlecht tegen Zulte Waregem zelfs nog hopen op een ticket voor de Champions League. Dan moest het natuurlijk wel zelf winnen tegen Racing Genk. Datzelfde Genk kon bij een overwinning nog over Gent springen naar de derde plaats en het bijhorende ticket voor de Europa League.

De Buffalo’s namen meteen het initiatief, maar dat resulteerde niet in grote kansen. Het vizier van Milicevic stond niet goed afgesteld en een doelpunt van Moses Simon werd terecht afgekeurd door scheidsrechter Vertenten. Racing Genk kon daar weinig tegenoverstellen. Een schotje van Kebano strandde in het zijnet.

Het spelbeeld veranderde niet na de pauze. Gent kwam wel furieus uit de kleedkamers en dat resulteerde in kansen voor alweer Simon en Milicevic, maar geen van beiden kon Genk-doelman Bizot verschalken. Gent werd wat nerveuzer naar het einde van de wedstrijd. Eén doelpuntje van Genk en de derde plaats weg weg.

De Limburgers kon echter geen vuist maken en de wedstrijd bloedde dood. Door dit gelijkspel verzekerde AA Gent zich van de derde plaats en het bijhorende ticket voor de Europa League. Racing Genk mag het nu twee keer opnemen tegen Charleroi, de winnaar van Play-off 2, voor het laatste ticket voor de Europa League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie