Perbet schiet Charleroi naar barragewedstrijden voor Europees voetbal

21-05-2016 21:55

Charleroi heeft de finale van Play-Off 2 gewonnen. Na de 1-0 overwinning in de heenwedstrijd, kon het de terugwedstrijd ook winnen. Charleroi won met 1-2 van KV Kortrijk.

Een intens begin zorgde voor enkele kansjes, een afgekeurde Charleroi-goal en een pak dolenthousiaste fans van de Carolo's. Veel ballen tussen de palen kwamen er echter niet. Charleroi wou duidelijk niet teveel in de aanval gaan, dat was er ook aan te zien. KV Kortrijk had het moeilijk om de defensie van Charleroi te ontwrichten. Het bleef dan ook 0-0 tot de rust.

Perbet-time
Meteen na de pauze sloeg Charleroi genadeloos toe. Perbet kon bij zijn eerste kans van de wedstrijd eindelijk doen wat van hem verwacht werd: scoren. Dieumerci Ndongala bracht de bal voor, Perbet kon uit de draai en met een man in zijn rug de bal voorbij Michael Sifakis schuiven. KV Kortrijk had nog maar één taak. Het moest vol in de aanval gaan.

Een gouden wissel van de Kortrijkse bank bracht nog wat spanning in de wedstrijd. Siddy Sar kon met zijn eerste balcontact meteen scoren. Hij kopte een corner voorbij Charleroi-doelman Nicolas Penneteau. Meer dan dat ene doelpunt werd het niet. In de slotminuten besliste Baby Amara de wedstrijd helemaal. Drie minuten voor tijd schoot hij de 1-2 in doel.

Dankzij de winst tegen KV Kortrijk maakt Charleroi nog steeds kans op Europees voetbal. Dan moet het wel winnen van de nummer vier in Play-Off 1 (Gent of Genk). Donderdag wacht een eerste thuiswedstrijd.