Bikkelharde conclusie na tweede jaar Van Gaal: Wij kwalificeerden ons altijd

Bikkelharde conclusie na tweede jaar Van Gaal: "Wij kwalificeerden ons altijd"

21-05-2016 15:29

Voormalig Manchester United-verdediger Rio Ferdinand is totaal niet onder de indruk van de ploeg van Louis van Gaal en steekt zijn mening in gesprek met The Sun niet onder stoelen of banken. "Ze hebben geen mentale hardheid", zegt de Engelsman.

De inmiddels 37-jarige Ferdinand laat niets heel van Manchester United en haalt flink uit. Het verschil tussen de teams waar de centrale verdediger mee speelde en de formatie die dit seizoen vijfde eindigde in de Premier League is volgens hem groot. "Drie keer in vier jaar de finale van de Champions League bereiken, titels winnen dan het seizoen erop terugkomen met veel motivatie. Dat laat de mentale hardheid zien van de teams waarin ik speelde en dat is precies het verschil met de huidige United-ploeg", aldus de getergde Ferdinand.

Manchester United krijgt zaterdag de kans om het seizoen met een mooie prijs af te sluiten, maar dan zal de FA Cup-finale tegen Crystal Palace wel gewonnen moeten worden. Ferdinand is van mening dat winst het seizoen niet kan redden. "Toen ik bij United speelde zeiden we aan het begin van het seizoen dat we een prijs moesten pakken. United kan dat dit jaar doen door de FA Cup te winnen, maar dan doen ze dat zonder dat ze kwalificatie voor de Champions League hebben afgedwongen'', besluit het clubicoon.