Dit was de voormiddag: Goed Duivels nieuws, gegeerde Praet en onderzoek FIFA

Dit was de voormiddag: Goed Duivels nieuws, gegeerde Praet en onderzoek FIFA

21-05-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Kandidaten Profvoetballer van het Jaar
De Pro League en Het Nieuwsblad hebben de drie kandidaten vrijgegeven die kans maken op de trofee voor Profvoetballer van het Jaar. De opvolger van Victor Vazquez wordt aanstaande maandag bekendgemaakt. Sofiane Hanni, Lior Refaelov en Sven Kums zijn de gegadigden.

Sevilla meldt zich voor PraetDennis Praet heeft de clubs voor het kiezen. Fiorentina toonde de voorbije weken het meeste interesse, maar ook Middlesbrough heeft de voormalige Gouden Schoen op het oog. Daarnaast ging Southampton hem scouten en meldde ook Sevilla zich opnieuw. De Spanjaarden nodigden Praet uit voor de Europa League-finale.

Jordan Lukaku sluit al aan bij Rode DuivelsOostende was de revelatie van het afgelopen seizoen. Linksachter Jordan Lukaku was één van de sterkhouders van de Kustploeg en werd opgeroepen door bondscoach Marc Wilmots voor het EK. Normaal gezien zou hij na het weekend aansluiten, maar KV Oostende heeft niets meer om voor te spelen en daarom heeft het beslist Lukaku nu al vrij te geven.

FIFA onderzoekt MoeskroenRoyal Excel Moeskroen kreeg ook na beroep van onder meer Oud-Heverlee Leuven bij het BAS zijn licentie. OHL laat het daar niet bij en contacteerde de FIFA. De Wereldvoetbalbond wist de club te melden dat het al een onderzoek had opgestart tegen de Henegouwers.

Goed nieuws over Denayer
Bondscoach Marc Wilmots hield vrijdag zijn hart vast toen hij werd geïnformeerd over de mogelijke blessure van Jason Denayer, die donderdag afhaakte bij Galatasaray tijdens de opwarming. Zaterdag werd echter duidelijk dat de verdediger enkel last had van krampen.