'Anderlecht verrast door koopoptie op huurling te lichten'

'Anderlecht verrast door koopoptie op huurling te lichten'

20-05-2016 20:41

Mahmoud Hassan speelt dit seizoen op huurbasis bij Anderlecht. Hoewel hij weinig aan spelen toekwam wil paars-wit hem langer behouden. De Egyptische sportwebsite Kingfut meldt dat de Brusselaars de de aankooptie in het contract van Hassan, beter bekend onder zijn voetbalnaam Trezeguet, hebben gelicht.

De definitieve transfer is enigszins verrassend aangezien Hassan dit seizoen nog geen potten kon breken in onze competitie. De 21-jarige Egyptische aanvallende middenvelder kwam vooral in het nieuws door zijn vrouwonvriendelijke uitspraken in het begin van het seizoen en minder door zijn sportieve prestaties. Hij kwam amper aan spelen toe. In zeven wedstrijden geraakte hij in totaal aan 155 speelminuten. Hij scoorde bovendien nog niet en gaf in Play-Off 1 tegen KV Oostende zijn enige assist.

De nummer twee uit de Jupiler Pro League heeft er vertrouwen in dat hij zich volgend seizoen wel kan doorzetten. Anderlecht had tot 30 mei om de optie te lichten en heeft deze deadline dus niet afgewacht. Paars-wit zou liefst 2,3 miljoen euro moeten betalen om Trezeguet definitief over te nemen van de Egyptische topclub Al Ahly.