Vandenbempt zaait met lof voor Maes: Knap dat ze nog derde kunnen worden

Vandenbempt zaait met lof voor Maes: "Knap dat ze nog derde kunnen worden"

20-05-2016 20:02

Racing Genk maakt dankzij een 5-2 zege op Anderlecht nog altijd kans op de derde plaats in Play-Off 1. Peter Vandenbempt heeft tegenover Radio 1 niets dan lof voor Genk-trainer Peter Maes. Hij vindt het knap dat de Limburgers tot op de laatste speeldag meedoen voor het daarbijhorende Europese ticket. 

Vandenbempt blikt terug op het seizoensbegin van Genk. "Racing Genk was in juli ook een werf. Er moest een titanenarbeid verricht worden. Een helemaal verrotte kleedkamer moest worden uitgekuist, jonge spelers moesten worden ingepast en met redelijk beperkte middelen moesten allerlei onevenwichten in de spelerskern hersteld worden."

De druk was enorm volgens de analist. "Tegelijk moesten ook resultaten gehaald worden, liefst met wat spektakel, want de relatie met die trouwe supporters was de voorbij jaren verstoord geraakt en moest weer verbeterd worden."

Een huzarenstukje dat Maes dit voor elkaar kreeg. "Eigenlijk moet je zeggen dat dat allemaal is gelukt. Met gerichte transfers, zeker ook in de winterstop, met geleidelijk aan veel offensieve weelde, een ijzersterke thuisreputatie, spectaculaire overwinningen zoals gisteren en tegen Club Brugge en nog altijd uitzicht op de derde plaats." Genk en Gent strijden zondag immers in een rechtstreeks duel om plaats drie.

Vandenbempt weet dat voorzitter Patrick Janssens niet veel moet hebben van zijn trainer.  "Daardoor is werken in Genk niet makkelijk geweest voor Peter Maes. Dus ik hoop dat Janssens Peter Maes intussen al gefeliciteerd heeft en dat het van harte was'', besluit hij.