Maes: Nu tegen AA Gent strijden voor de derde plek

Maes: "Nu tegen AA Gent strijden voor de derde plek"

19-05-2016 23:23
2

Racing Genk heeft vanavond een mooie 5-2 zege behaald tegen RSC Anderlecht. Met enkele prachtige doelpunten konden de Limburgers afstand nemen van de Brusselaars. Trainer Peter Maes was tevreden met het geleverde spelen en kijkt al vooruit naar de wedstrijd van volgende week op het veld van AA Gent.

Racing Genk doet nog altijd mee voor de derde plaats na de 5-2 thuisoverwinning tegen Anderlecht. De Limburgers scoorden enkele pareltjes van doelpunten. Dat vertelde ook Peter Maes voor de camera's van Play Sports. "Dat klopt, maar we scoorden ook al mooie doelpunten in onze vorige wedstrijden."

Maes had ook wat troostende woorden voor tegenstander Anderlecht. "Ik vond hen echt goed vandaag, ookal speelden ze lang met tien spelers. Ze hadden de juiste instelling. Pas in de tweede helft konden we hen beter opvangen", aldus Maes. Genk gaat nu voluit voor de derde plaats. Volgende week moet het wel winnen op het veld van AA Gent om het ticket voor de Europa League te bemachtingen. "Ik kijk al uit naar de strijd tegen Gent. Ons doel was vijftien punten in de play-offs en dat hebben we nu bereikt. De vierde plaats is al heel mooi, maar een Europees ticket zullen we niet laten liggen", besloot Maes.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie