Landskampioen Club Brugge wint makkelijk tegen Zulte Waregem

Landskampioen Club Brugge wint makkelijk tegen Zulte Waregem

19-05-2016 22:33

Landskampioen Club Brugge heeft vanavond met 0-2 gewonnen op het veld van Zulte Waregem. In een typische eindeseizoenswedstrijd scoorden Jelle Vossen en Wesley Moraes de doelpunten.

Voor de wedstrijd werden drie spelers van Zulte Waregem in de bloemetjes gezet. Mbaye Leye werd topschutter van Essevee, Onur Kaya ontving een prijs als assistenkoning. Het grootste applaus was voor boegbeeld Karel D'haene, die stopt met voetballen door aanhoudende blessures. Club ging gretig van start met een experimenteel elftal. Leandro Perreira was dicht bij het openingsdoelpunt, maar het was Jelle Vossen die met zijn veertiende van het seizoen de ban brak voor de langskampioen.

In een typische eindeseizoenswedstrijd kon Zulte Waregem amper dreigen, zeker na de rode kaart voor Steve De Ridder vroeg in de tweede helft. Mbaye Leye was wel gretig. De Senegalees kon nog topschutter worden van de Jupiler Pro League als hij een doelpuntje kon meepikken. Ondanks enkele pogingen slaagde de spits van Essevee niet in zijn opzet. Club Brugge leek vrede te nemen met de kleine zege en de wedstrijd bloedde dood. Tot Wesley een voorzet van alweer Vossen voorbij Bossut tikte en zo de 0-2 eindstand op het scorebord zette.