Dit was de dag: Talent Man City naar Oostende, Tielemans naar Spaanse topclub?

Dit was de dag: Talent Man City naar Oostende, Tielemans naar Spaanse topclub?

19-05-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke avond de belangrijkste nieuwtjes van de voorbije dag samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Jong Talent naar Oostende
Marc Coucke beloofde donderdag een grote, nieuwe naam voor te stellen bij KV Oostende. De voorzitter hield woord. Deze jongeling maakt de overstap van Manchester City.

Kabesele kiest mogelijk voor Congo
Björn Engels moest met een spierscheur afzeggen voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk. De spoeling in de verdeding van Marc Wilmots wordt stilaan wel heel dun. Christian Kabasele zou een optie kunnen zijn in de toekomst, maar de verdediger kiest mogelijk voor Congo.

KV Mechelen heeft opvolger Olivier Renard
KV Mechelen heeft de zoektocht naar een nieuwe sportief directeur afgerond. Olivier Renard trok in februari de deur Achter de Kazerne achter zich dicht en verhuisde naar Standard Luik. Rik Vande Velde zal zijn post overnemen bij Malinwa.

Tielemans naar Spanje?
Youri Tielemans is één van de namen die deze zomer zouden kunnen vertrekken bij Anderlecht, en volgens La Dernière Heure wordt dat vertrek steeds waarschijnlijk. Zijn makelaar is al gaan praten met Atletico Madrid.

Veel druk voor Vanderbiest
Antwerp heeft bekendgemaakt dat Fred Vanderbiest volgend seizoen de nieuwe coach wordt, en daar is Patrick Decuyper enorm tevreden mee. Hij vindt Vanderbiest zelfs een Vlaamse Diego Simeone.