Decuyper: Volgend seizoen opnieuw meedoen voor de titel

Decuyper: "Volgend seizoen opnieuw meedoen voor de titel"

19-05-2016 16:58

Royal FC Antwerp heeft donderdag Fred Vanderbiest aangesteld als nieuwe trainer. De nieuwbakken coach krijgt de moeilijke opdracht om Antwerp na jaren tweede klasse opnieuw naar de Jupiler Pro League te brengen. Antwerp-voorzitter Patrick Decuyper reageerde bij Sporza op de recente ontwikkelingen bij zijn club.

"We hebben vorig seizoen een slapende reus wakker gemaakt", stak Decuyper van wal tegenover Sporza. "Vandaag moeten we proberen om verder te groeien. Fred Vanderbiest wordt daarin een heel belangrijke schakel. Hij heeft de ervaring, de mentaliteit en het tactisch vernuft om onze droom te helpen realiseren."

Ondanks een knap seizoen, moest Antwerp het op de laatste speeldag alsnog afleggen tegen AS Eupen, dat zich dankzij een gelijkspel op De Bosuil verzekerde van de titel. Decuyper wil echter niet opgeven. Hij wil Antwerp absoluut naar eerste klasse brengen. "Het is de bedoeling ons budget jaarlijks te verhogen. Alle schuldeisers zijn afbetaald. We kunnen nu beginnen onze structuur te professionaliseren. We willen volgend seizoen opnieuw meedoen voor de titel, maar voetbal is geen exacte wetenschap."