Belangrijkste criterium Leicester tijdens transferjacht: 'Speel met hart en ziel'

Belangrijkste criterium Leicester tijdens transferjacht: 'Speel met hart en ziel'

19-05-2016 13:25

Leicester City geniet nog volop van de status als kersverse landskampioen van Engeland, maar stilzitten vanwege het succes doet de club allesbehalve. De kampioen is druk bezig om de selectie voor het komende seizoen op orde te krijgen, al beseft trainer Claudio Ranieri dat Leicester niet 's werelds beste spelers binnen kan halen.

Ranieri wil dat de club naar andere specifieke kwaliteiten van spelers gaat kijken bij mogelijke transfers. "Het is voor ons niet belangrijk om grote supersterren binnen te halen, maar wat wel van belang is, is dat de spelers die wij kopen met hun hart en ziel spelen", zo benadrukt de oefenmeester in gesprek met Sky Sports. "Het feit dat wij dit soort spelers dit seizoen in onze selectie hadden was één van onze grootste succesfactoren."

"Wat ik ook van belang vind is dat elke positie in het veld dubbel bezet is", vervolgt de coach. "We spelen komend jaar in meerdere competities. Maar ik zal niet elke speler als versterking accepteren. Als ze bij Leicester komen spelen, dan moeten ze leven voor de club. Wij leven hier namelijk als een grote familie."

"Ik ben enorm blij met het huidige elftal dat ik heb, maar we moeten realistisch zijn. Versterkingen zijn absoluut nodig om ook volgend seizoen in meerdere competities goed te kunnen presteren. We zullen spelers moeten kopen en ik ga ervanuit dat we drie of vier spelers aan onze selectie toe zullen voegen deze zomer", zo besluit Ranieri.