Antwerp legt Vanderbiest veel druk op: De Vlaamse Diego Simeone

Antwerp legt Vanderbiest veel druk op: "De Vlaamse Diego Simeone"

19-05-2016 12:15

Antwerp heeft bekendgemaakt dat Fred Vanderbiest volgend seizoen de nieuwe coach wordt, en daar is Patrick Decuyper enorm tevreden mee. Hij vindt Vanderbiest zelfs een Vlaamse Diego Simeone.

Decuyper was op de persconferentie niet bepaald spaarzaam met zijn lof. "Ik heb al eens gezegd dat Antwerp zich moet spiegelen aan Atlético Madrid. Wel, misschien is Vanderbiest wel de Vlaamse Diego Simeone", kon Het Nieuwsblad uit zijn mond optekenen.

Stevige verwachtingen dus voor de nieuwe coach, maar zelf maakt hij duidelijk dat hij niet vanaf nul moet beginnen. "Ik wil niet al te veel overboord gooien. Er is al iets neergezet, anders kom je niet zo dicht bij de titel. Maar de ambitie is duidelijk: we moeten beter doen dan vorig seizoen. Ik de nieuwe Simeone? Als het over nadruk op mentaliteit gaat, misschien wel. Maar verder..."

Nieuwe Simeone of niet, Vanderbiest moet Antwerp eindelijk uit het vagevuur van de tweede afdeling halen. Volgend seizoen wordt het dertiende seizoen op rij dat Antwerp niet in de hoogste klasse speelt.