Wachten er Timmy Simons nog donkere dagen? We hebben niets te verbergen

Wachten er Timmy Simons nog donkere dagen? "We hebben niets te verbergen"

18-05-2016 15:35

Echt zorgeloos is kersvers landskampioen Timmy Simons niet. Naar aanleiding van het gerechtelijke onderzoek naar vermeende fiscale fraude bij Vastgoedservice heeft het Beroepsinstituut van vastgoedmakelaars (BIV) de zaakvoerder van het kantoor om uitleg gevraagd. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

Een kampioen achter tralies is geen fraai beeld. Vorige week al voerden speurders huiszoekingen uit bij Vastgoedservice in Mol, evenals bij manager Geert Vanhoof en aandeelhouder Timmy Simons in Knokke-Heist. De agenten waren op zoek naar sporen van witwaspraktijken en van het ontduiken van registratierechten. Niemand werd aangehouden.

Gustaaf C., zaakvoerder van Vastgoedservice, is bekend bij het gerecht. In januari schorste het BIV hem al eens voor zes maanden, en nu lopen er nog verscheidene procedures tegen hem. Een nieuwe manager werd gezocht, en gevonden. Dominic W. nam de fakkel over, en het BIV wil nu ook hem aan de tand voelen.

"Als er inderdaad sprake is van deontologische fouten, dan kan het BIV een tuchtsanctie opleggen, gaande van een berisping tot een definitieve intrekking van de erkenning", zegt woordvoerder Frank Damen in Het Nieuwsblad. "Bij Vastgoedservice werken de bedienden voor de makelaar, die aansprakelijk blijft."

Bij Vastgoedservice zelf zijn ze alvast niet onder de indruk van de vraag van het BIV. "Onze zaakvoerder verblijft momenteel in het buitenland, maar we gaan uiteraard op de uitnodiging van het BIV in", zegt advocaat Geert Rens. "We kunnen alleen maar bevestigen dat er een gerechtelijk onderzoek loopt. Als je niets verkeerd hebt gedaan, dan heb je niets te verbergen."