Vanderhaeghe komt met waarschuwing voor Gent en Genk: Derde plaats zou mooi zijn

Vanderhaeghe komt met waarschuwing voor Gent en Genk: "Derde plaats zou mooi zijn"

18-05-2016 07:54
0

De nieuwe kampioen is gekend, maar het seizoen zit er nog niet op. Er moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden in Play-Off 1. Belangrijke wedstrijden voor KV Oostende, dat plots op drie punten van de derde plek staat.

KVO neemt het donderdag op tegen AA Gent, dat op de derde plek staat. De huidige nummer vijf in de stand wil er alles aan doen om Europees voetbal te halen. Met het bestuur is er al gesproken over een Europese premie. "De derde plaats zou een mooie bonus zijn", zegt trainer Yves Vanderhaeghe aan Het Nieuwsblad.

"Maar ik leg geen druk op mijn team, want de voorbije vijf matchen pakten we 10 op 15 . We zitten echt in de flow. Derde worden is veel interessanter dan vierde door de barrages en de veel latere Europese voorronde. Maar Oostende zou de vierde plaats niet als een vergiftigd geschenk beschouwen. Europees voetbal zou uniek zijn."

KV Oostende staat echter pas vijfde. Het moet dus nog voorbij Gent en Genk. Zondag spelen die twee tegen elkaar, terwijl KVO dan naar Club Brugge moet. "Laat ons eerst proberen om donderdag te winnen van Gent", besloot Vanderhaeghe. "Zondag verwacht ik geen cadeaus van Club."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie