VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: de doelman

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: de doelman

16-05-2016 18:06
3

Ook dit seizoen gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar het Elftal van het Jaar. Beginnen doen we natuurlijk met de doelman. We selecteerden zes kanshebbers. Stem op jouw favoriet!

Ludovic Butelle (Club Brugge)
Voor de winterstop probeerden Sinan Bolat en Sebastien Bruzzese zich te bewijzen aan Michel Preud’homme. Dat lukte voor de ene nog minder dan voor de andere. Club Brugge trok daarom Ludovic Butelle aan. De Fransman was bij zijn komst naar België een nobele onbekende, maar hij maakte al snel naam in ons land. De 33-jarige doelman speelde een cruciale rol in de titel van Club Brugge.

William Dutoit (Sint-Truiden)
Ook een tweede Fransman haalde het lijstje, William Dutoit. De doelman van STVV bleek dit seizoen een duidelijke meerwaarde voor de Jupiler Pro League. Terwijl STVV almaar minder werd tijdens het seizoen, bleef Dutoit op niveau keepen. Dat hij deze zomer voor een mooie transfer staat, staat zo goed als vast.

Jean-François Gillet (KV Mechelen)
Gillet is al 36 jaar. Toch keept de doelman van KV Mechelen nog altijd als een jonge hond. Zijn ervaring valt in de smaak bij Marc Wilmots. Als derde keeper mag Gillet in de zomer mee naar het EK. Daarna wacht misschien nog een nieuwe uitdaging (genaamd Standard?).

Silvio Proto (Anderlecht)
Proto begon dit seizoen met de hijgende Davy Roef in zijn nek. De ervaren doelman behield zijn plek en pakte meer dan eens uit met een belangrijke redding. Proto is niet meer de doelman van een paar seizoenen geleden, maar is in België nog altijd top.

Matz Sels (AA Gent)
De onbetwiste nummer één van AA Gent kende opnieuw een meer dan degelijk seizoen. Sels liet in de Champions League zien dat hij een niveau hoger aan kan. In de Jupiler Pro League behoort Sels tot de beste van de klas. Toch vond Marc Wilmots het niet nodig om hem te selecteren voor het EK in Frankrijk.

Koen Van Langendonck (Westerlo)
Westerlo wist zich op het nippertje te handhaven. Bij de nummer vijftien van de Jupiler Pro League stond Van Langendonck meer dan zijn mannetje. De supporters van Westerlo waren dan ook maaar wat blij dat hij zijn contract in het ’t Kuipje verlengde.

Welke doelman vond jij dit seizoen het beste? Stem in de poll hieronder op jouw favoriet! Mis je iemand? Laat het weten in het reactiesysteem!