Hiddink praat over de toekomst van Chelsea-icoon: 'Nog topfit'

Hiddink praat over de toekomst van Chelsea-icoon: 'Nog topfit'

15-05-2016 22:01

John Terry zou oorspronkelijk na dit seizoen afscheid nemen van Chelsea, maar het lijkt er nu toch op dat de verdediger zijn contract in Londen alsnog met een jaar gaat verlengen. Dit tot grote vreugde van Guus Hiddink.

De trainer, die na dit seizoen afzwaait bij de Engelse grootmacht, denkt dat Terry nog steeds belangrijk kan zijn voor Chelsea. "Om te beginnen ben ik erg blij dat de gesprekken over een nieuw contract gaande zijn, maar het heeft voor mij geen zin om te speculeren", zo vertelt Hiddink op de persconferentie na afloop van het duel met Leicester City (1-1). "Persoonlijk hoop ik echter dat beide partijen tot een akkoord zullen komen."

"Ondanks zijn 35-jarige leeftijd is Terry mentaal en fysiek nog steeds topfit, dus hij kan nog veel bijdragen aan het huidige Chelsea", zo vervolgt Hiddink, die als jeugdtrainer actief zal blijven bij zijn huidige werkgever. "Natuurlijk was dit afscheid emotioneel, maar ik blijf actief bij de club in een andere rol. Niet meer op de voorgrond, maar meer achter de schermen."

Hiddink nam afgelopen december de taken over van José Mourinho, die na tegenvallende prestaties op straat werd gezet. Onder de Nederlander klom Chelsea nog op naar de tiende plek. Komend seizoen zal Antonio Conte als hoofdtrainer voor de groep staan bij de Londense club.