Maes bekijkt elk aanbod: Buitenlands avontuur schrikt me niet af

Maes bekijkt elk aanbod: "Buitenlands avontuur schrikt me niet af"

15-05-2016 08:00

Peter Maes is bezig aan een verdienstelijk seizoen bij Racing Genk, de Limburgers doen het een pak beter dan vorig seizoen. Maes is trots op het project van Genk, maar denkt ook al iets verder vooruit.

Maes windt er geen doekjes om: hij zou niet nee tegen zeggen tegen een job in het buitenland. "Een buitenlands avontuur zou me als trainer niet meer afschrikken. Ik heb in deze wereld intussen geleerd dat je zoiets niet kan forceren. Gelegenheden kunnen zich plots aandienen, dan moet je een juiste keuze maken", vertelt hij aan Het Belang Van Limburg.

Voorlopig geniet hij nog te veel van wat hij heeft opgebouwd in Genk. "We hebben een hele weg afgelegd. Eerst gesaneerd, daarna tot een vaste selectie gekomen en nu moeten we iets op langere termijn neerzetten. Op sportief vlak ben ik heel blij met onze werking, we hebben rust kunnen brengen in de club. Dat was heel cruciaal. De resultaten zijn gevolgd, we zijn duidelijk gegroeid. Zeker nadat de kern in januari een extra kwaliteitsinjectie heeft gekregen."

Eén ding is ondertussen wel duidelijk: Maes is allesbehalve een luierik. "Vooraf was al duidelijk dat hier erg veel werk was, dit was een job waar ik me 200% moest voor gooien. Het is het moeilijkste project tot nu toe uit mijn trainersloopbaan, ook omdat de manier van werken bij KRC Genk anders is dan bij mijn vorige clubs."