Belgische aanvaller is te duur voor PSV en kan hem niet langer behouden

Belgische aanvaller is te duur voor PSV en kan hem niet langer behouden

14-05-2016 18:38

Maxime Lestienne heeft waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor PSV al gespeeld. Onze landgenoot kwam dit seizoen op huurbasis uit voor de Nederlandse ploeg, maar een langer verblijf lijkt uitgesloten. Volgens PSV is hij te duur.

Marcel Brands, technisch manager van PSV, liet aan Sportnieuws weten dat zij de koopoptie niet gaan lichten. De beslissing over de toekomst van Lestienne ligt daarmee bij het Qatarese Al Arabi. "We hebben aangegeven dat we hem niet kunnen kopen omdat het bedrag te hoog is en dat zijn salaris boven ons plafond is. Hij heeft een contract in Qatar, dus wij hebben niets te beslissen. De beslissingsbevoegdheid ligt in Qatar en niet bij PSV."

Lestienne begon uitstekend aan zijn uitleenbeurt, maar na het verlies van zijn beide ouders ging de aanvaller door een zeer zware periode. Nadien haalde hij hij nooit meer zijn topniveau en zat hij vaak op de bank in Eindhoven. Lestienne speelde in totaal twintig wedstrijden voor PSV en kwam daarin drie keer tot scoren. Daarnaast was hij goed voor liefst tien assists.