Klopt Duitse ploeg weer bij Wilmots aan na ontslag trainer?

Klopt Duitse ploeg weer bij Wilmots aan na ontslag trainer?

14-05-2016 17:50

Schalke 04 neemt al één seizoen afscheid van trainer André Breitenreiter. De coach zat zaterdagmiddag tegen Hoffenheim voor het laatst op de bank bij de club. Dankzij een 1-4 zege bezorgde hij de club nog wel een ticket voor de Europa League.

Breitenreiter heeft nog een doorlopend contract tot volgend jaar zomer bij Schalke 04, maar de club uit Gelsenkirchen neemt toch afscheid van de oefenmeester. De coach maakte het nieuws zelf voor de wedstrijd tegen Hoffenheim bekend in een interview met Sky.

Breitenreiter, die pas één seizoen bij Schalke 04 op de bank zat, slaagde er met zijn ploeg niet in om zich te kwalificeren voor de (voorronde van de) Champions League van volgend jaar. Schalke moet het doen met de Europa League. Augsburg-coach Markus Weinzierl wordt als kandidaat genoemd om de nieuwe man in Gelsenkirchen te worden.

Het is niet bekend of Marc Wilmots ook weer in beeld is voor de vacature. Onze bondscoach sprak vorig jaar met Schalke 04, de club waarmee hij in 1997 de UEFA Cup won. Wilmots had interesse in een terugkaar, maar bereikte toen geen overstemming en vervolgens werd Breitenreiter aangesteld als de opvolger van Roberto Di Matteo.

De Duitsers maakten het nieuws vlak voor de belangrijke interland tegen Wales bekend en de vroegtijdige communicatie viel verkeerd bij Wilmots. Hij noemde het toen 'een slechte grap'. Mogelijk is de liefde tussen hem en Schalke 04 dus voorlopig over en hoeft het geen nieuwe poging te wagen om hem weg te trekken bij de Rode Duivels. Wilmots heeft nog een contract tot en met het WK van 2018 bij de voetbalbond.