Van Gaal stelt doel bij en neemt pers niet serieus: Jullie bevestigen wat ik zeg

Van Gaal stelt doel bij en neemt pers niet serieus: "Jullie bevestigen wat ik zeg"

14-05-2016 14:49

Louis van Gaal is bijna twee seizoenen manager van Manchester United, maar of hij komend jaar ook nog voor de groep staat in Manchester is afwachten. In gesprek met Sky Sports geeft de Nederlander wel toe de doelstellingen niet bereikt te hebben met The Red Devils.

"We staan niet op de positie die ik had verwacht", geeft Van Gaal aan. "Ik heb gezegd dat we derde moesten worden, maar dat gaat niet meer lukken. We moeten nu vierde zien te worden en ons via kwalificatiewedstrijden plaatsen voor de Champions League", aldus Van Gaal. Met nog één wedstrijd te spelen staat Manchester United vijfde in Engeland, op twee punten van stadsrivaal Manchester City.

Een teleurstellend seizoen dus voor Van Gaal, maar de manager ziet zeker positieve punten. "De spelers weten hoe de manager wil spelen en kennen zijn filosofie. Ook onze verdediging ziet er goed uit, de organisatie is er goed", meent Van Gaal, die de media niet helemaal serieus neemt. "Eerst was er kritiek op de verdediging, maar nu ineens op onze aanval. Dus jullie bevestigen wat ik zeg: de verdediging is goed."