Bormans haalt zwaar uit naar hypocriete STVV-spelers

Bormans haalt zwaar uit naar hypocriete STVV-spelers

14-05-2016 13:08

Voor Philippe Bormans wordt het een lastige zomer. De jonge manager van STVV ziet zijn kern uit mekaar vallen, het protest van de fans zwelt aan. In Het Belang Van Limburg wil hij alle kritiek pareren.

Vooral op sociale media klinken er harde woorden over Bormans. "Zolang de kritiek beleefd en onderbouwd blijft, heb ik daar geen probleem mee. Maar wat op sociale media soms geschreven wordt... Het is blijkbaar een trend dat mensen over alles en iedereen een mening hebben en liefst van al aanzetten tot haat", aldus Bormans.

Bovendien zijn de redenen voor de kritiek van de pot gerukt. "Ik krijg verwijten naar mijn hoofd geslingerd over transfers. Die mensen beseffen niet dat ik geen sportieve beslissingen neem. Ik sta enkel in voor de onderhandelingen en de financiële kant van zo'n transfer. Ergens begrijp ik de verwarring wel, omdat de mensen geen gezicht kunnen plakken op onze scouting."

Wie er ook verantwoordelijk is maakt niet uit, de fans willen in ieder geval terug een gezonde kleedkamer zien. "De transfers in de winter waren niet allemaal gepland en waren soms noodgedwongen door het vertrek van drie sterkhouders. Het was onmogelijk dat die onmiddellijk allemaal gingen renderen. Daarnaast hadden de mindere resultaten op bepaalde jongens een negatief effect, waardoor hun mentaliteit kelderde. Ik heb in de kleedkamer nooit iemand horen spreken, terechtwijzen of coachen. In de pers en op sociale media daarentegen wisten spelers wel uit te halen. Het omgekeerde van wat een prof hoort te doen."

Versterkingen?
De supporters van STVV willen natuurlijk maar één ding weten. Wie komt er in de zomer? Daarover kan Bormans helaas nog niets zeggen. "We beseffen dat er voor komend seizoen veel werk op tafel ligt, maar we hebben vertrouwen in de nieuwe coach en zijn staf die momenteel wordt samengesteld. Ik besef dat we heel wat zieltjes moeten terugwinnen na de terugronde. Maar dat kan niet met woorden, enkel met prestaties op de groene mat. De scalp van Genk, Brugge en Standard hadden we dit jaar al. Daar gaan we volgend seizoen opnieuw voor."