Ex-Anderlechtman Baseggio hekelt tactische keuzes van Hasi

Ex-Anderlechtman Baseggio hekelt tactische keuzes van Hasi

14-05-2016 12:38
1

Walter Baseggio is al 5 jaar geen profvoetballer meer, maar hij zit nog steeds in de harten van de Anderlecht-fans. Zijn hart bloedt echter als hij Anderlecht ziet spelen, want de tactiek van Hasi vindt hij maar niets.

Baseggio legt in La Dernière Heure uit dat het spel van Anderlecht nergens op lijkt. "Ik heb dit seizoen maar drie of vier goede wedstrijden gezien in de competitie. En nog drie in de Europa League. Op 47 wedstrijden is dat veel te weinig."

Hij snapt vooral niet waarom Besnik Hasi niet voor de aanval kiest. "Op het niveau van punten doet hij het niet slecht, Anderlecht kan mathematisch nog kampioen worden. Maar ik mis panache. Ik ben een fan van aanvallend voetbal."

Baseggio zou de ploeg heel anders opstellen. "Ik zou met twee spitsen spelen in een 4-4-2. Waarom heeft hij anders Imoh Ezekiel laten komen? En als je met één aanvaller speelt, dan zou ik de driehoek op het middenveld omdraaien. Dennis Praet en Youri Tielemans achter Stefano Okaka. Zo staat hij niet op een eiland. En Praet is toch geen linksbuiten? Dat is een nummer tien!"