Lukaku: Ik wil me op training manifesteren als international

Lukaku: "Ik wil me op training manifesteren als international"

13-05-2016 19:35

In het spelershome van KV Oostende werd de bekendmaking van de EK-selectie van Marc Wilmots op de voet gevolgd. Alleen Jordan Lukaku was op dat moment niet aanwezig. "Ik zat nog op het toilet toen de kern vrijgegeven werd", vertelt Lukaku in Het Laatste Nieuws.

De 21-jarige linkerverdediger werd door zijn moeder op de hoogte gebracht van zijn selectie. "Emotioneel was ze niet, want selecties is ze al gewoon", vertelt Lukaku in Het Laatste Nieuws. "Ik heb dit lang verzwegen, maar dit EK was een doel en dat heb ik nu bereikt."

Ook de gelukwensen van oudere broer Romelu Lukaku lieten niet lang op zich wachten. "Mijn gsm staat op ontploffen. Romelu heeft me al kort proficiat gewenst, maar straks zullen we uitgebreid bellen. Onze droom ging tegen Portugal al in vervulling, maar het is fijn om samen met mijn broer België te vertegenwoordigen op een Europees Kampioenschap."

Jordan Lukaku is na Pol Gernaey in 1954 pas de tweede Oostende-speler die mag deelnemen aan een kampioenschap met de Rode Duivels. "Ik ben KVO ontzettend dankbaar," zegt Lukaku daarover. "Of ik de eerste op training zal zijn? Nee, ik ga mezelf niet veranderen, maar wel de nodige discipline tonen. Ik wil me op training manifesteren al international."

Marc Wilmots maakte donderdag zijn lijst van 24 spelers voor het EK in Frankrijk bekend. Er valt voor 31 mei nog wel een verdediger af.