Pro League komt met strengere licentieregels en aanpassing bekerformat

Pro League komt met strengere licentieregels en aanpassing bekerformat

13-05-2016 19:10

De Pro League, die de belangen van de eersteklassers behartigt, wil aanpassingen doorvoeren aan de procedures in het kader van de toekenning van de licenties voor het profvoetbal. Dat maakter voorzitter Roger Vanden Stock vrijdag bekend in een perscommuniqué.

''De Raad van Bestuur zal twee aanpassingen aan het reglement van de Belgische voetbalbond (KBVB) voorleggen aan de Algemene Vergadering'', klinkt het. ''De Pro League wil de controle van de oorsprong van de fondsen die ter beschikking worden gesteld van de clubs verscherpen. Die fondsen staan borg voor de continuïteit voor de club, wat een belangrijk element is om een licentie te bemachtigen.'' De Raad van Bestuur doelt daarmee op WS Brussel. De kampioen in Tweede Klasse kreeg geen licentie omdat de continuïteit van de club niet gegarandeerd kon worden.

Het bestuurorgaan kondigde na hun maandelijkse vergadering ook een aanpassing voor de Beker van België aan. ''Eerder aanvaardde de Nationale Studiecommissie, het regelgevende orgaan van de KBVB, op vraag van de Pro League om amateurclubs automatisch thuisvoordeel te geven tot de kwartfinales. Vanaf volgend seizoen bekampen amateurploegen in de vijfde ronde, de zestiende finales en de achtste finales van de Corky Cup de 24 profclubs uit 1A en 1B altijd in eigen huis.''