Tielemans stoot Anderlecht-icoon van de troon: Het doet me wel iets

Tielemans stoot Anderlecht-icoon van de troon: "Het doet me wel iets"

Gepubliceerd: vrijdag 13 mei 2016 om 16:53vr 13-05-2016 om 16:53

Behoudens een onverwachte gebeurtenis, speelt Youri Tielemans zondag zijn honderdste wedstrijd voor Anderlecht. Daarmee pakt hij een record. Hij wordt dan de jongste speler ooit met honderd wedstrijden voor paars-wit. Hij stoot icoon Paul Van Himst van de troon.

"Ik had eigenlijk zelf de tel niet bijgehouden", bekende Tielemans tegenover Het Laatste Nieuws. "Ik wist het pas toen ik het in de krant las. Als ik heel eerlijk ben moet ik toegeven dat het me wel iets doet. Ik vind het een hele eer. Ook dat ik een grootheid als Paul Van Himst onttroon, is toch iets heel speciaals. Al is het voetbal wel veranderd intussen, we spelen tegenwoordig veel meer matchen dan vroeger en dus is het ergens logisch dat ik er al meer op de teller heb."

Tielemans zal op zondag exact negentien jaar en acht dagen oud zijn. Paul Van Himst was op 19 mei 1963 exact negentien jaar, zeven maanden en zeventien dagen oud, toen hij voor Anderlecht zijn honderdste wedstrijd speelde op het veld van Standard. Anderlecht won toen wel, maar Standard werd uiteindelijk kampioen. "Hopelijk voor ons herhaalt dat scenario zich bij mij niet met Club Brugge. We gaan er alles aan doen om zondag te winnen", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws