Dembélé komt met duidelijke boodschap voor Wilmots: Ik wil belangrijker zijn

Dembélé komt met duidelijke boodschap voor Wilmots: "Ik wil belangrijker zijn"

13-05-2016 16:29
3

Niet verrassend kreeg Mousa Dembélé donderdag te horen dat hij in de EK-selectie van Marc Wilmots zit. De middenvelder is enkel daarmee niet tevreden. Hij hoopt op het EK een bepalende rol te spelen bij de Rode Duivels.

In het voetbalmagazine Fan! is Dembélé heel duidelijk. "Op dit EK wil ik belangrijker zijn dat op het WK twee jaar geleden", zegt de Tottenham-middenvelder. "Ik stap eigenlijk nooit naar een trainer. Ik moet gewoon bewijzen dat ik zelf beter ben. Je mag jezelf niet foppen door de oorzaak van niet-spelen elders te zoeken. Want dan begint trots te spelen. Daar wil ik geen energie aan verspillen."

"Ik kan niet ontkennen dat het leuker is als je speelt. Je moet als voetballer ‘dom denken’. Daarmee bedoel ik: je moet geloven dat je altijd kan spelen. Ook als dat niet logisch. Maar als je redeneert dat je wellicht toch niet speelt, begin je je af te vragen wat je daar doet. En finaal zal je niet klaar zijn als het toch nodig is", aldus de Rode Duivel.

Dembélé werd dit seizoen één van de grote sterkhouders bij Tottenham, dat nipt naast de titel in Engeland greep. Bij de Rode Duivels ziet hij veelal op de bank. Radja Nainggolan en Axel Witsel krijgen van Wilmots de voorkeur op zijn positie.